Ei tää bloggailu nyt meinaa ottaa tuulta allensa kun tuntuu että koko ajan jotain muuta tekemistä kuin kirjoittaa :) No mut jos sitä hitaasti ja varmasti päivittelis näitä. Ei ainakaan lopu aiheet kesken kun nyt on jo varmaan kymmenen jonossa.
 

Elikkäs teinpäs yksi päivä pestokuorrutettua lohta! Ja kokin kokeilunhalusta tein peston tietenkin itse.
Muutamaa asiaa lukuunottamatta tuli oikeastaan aika onnistunut ruoka tästäkin.


Siinä se valmis lohi köllöttelee. Tuosta pestosta tuppaa oliiviöljyt irtoamaan uunissa, mutta sillepä ei hirveästi mitään mahda.

Pestoon minulla tuli myös hiukan normaalista poikkeavia aineksia, sillä olin Lieksassa vanhempieni luona, ja siellä oli ruokakaupassa aika rajalliset tarvikkeet remontin vuoksi.
Aineksethan olivat:
1 ruukullinen persiljaa
1 ruukullinen basilikaa
valkosipulia muutamia kynsiä
Oliiviöljyä
manteleita
mustaleimajuustoraasteta
hunajaa

Laitoin kaiken tehosekoittimeen ja mörssäsin tahnaksi. Jatkoin oliiviöljyllä niin että se oli juoksevampaa.
Levitin kalan päälle hiukan jääkaapissa ollutta tomaattista tuorejuustoa, ja peston siihen päälle.
Pestosta tuli itseasiassa sellaisenaan hiukan kitkerää, voi johtua mustaleimasta. Mutta paistettua siitä tuli aivan mielettömän ihanan rapsakkaa ja pähkinäistä! Ainoat muutokset mitä olisin itse ruokaan tehnyt, olisi ollut kalan parempi suolaaminen ennen peston levitystä, ja sitruunan mehun lisääminen.
 

Hiukan myöhemmin kokeilin pestolohta valmistaa kaupan valmispestosta, ja vaikka aivan hyvää tämäkin oli, niin voin sanoa että itsetehty oli sata kertaa parempaa!


Kuva nyt ei sinänsä ole kovinkaan edustava lohen puolesta, mutta tällainen tuli nälissään räpsäistyä.

Tähän versioon tuli ihan lohifilee, kaupan valmispestoa, purjoa ja nuo sienet.
Sienien ohje hyvin yksinkertainen:

Rasiallinen sieniä,
Ainakin paketillinen pekonia (suosittelen ostamaan kaksi)
ja Aurajuustoa (tai mitä tahansa muuta juustoa/sulatejuustoa mikä on omaan mieleen)
- Sienistä koverretaan kanta pois, puhdistetaan mahdollisesta mullasta harjaamalla ja lisätään juustoa sienen koloon. Sitten se kääritään pekoniin ja paistetaan uunissa.

Tämäkin tarina jäi lyhyeksi, mutta ens kerralla ehkä sit taas paremmin!