Erittäin pitkän kirjoutustauon jälkeen palaan taas lauteille. Sattui tapahtumaan hetkellisiä taloudellisia ongelmia, ja ranskalaisten perunoiden lämmittämisestä ja makaraonin keittämisestä ei riitä hirveästi kirjoitettavaa :-D

Lähiaikoina on tullu tehtyä taas pari kakkua, kummatkin syntymäpäiville ja kummatkin enemmän ja vähemmän huumorimielessä. Muutamia kuvia on itse tekovaiheista ja sitten tietysti kuvat itse lopputuloksesta. Tarkoituksena on tulevaisuudessa ottaa enemmänkin kuvia itse vaiheista, nyt vain on pitänyt niin kiirettä noita tehdessä, ettei ole yksinkertaisesti ehtinyt :-)

Ensimmäinen kakku oli kahden kaverini 25-vuotis yhteissynttäreille. He ovat molemmat kovia Lemmy Kilmister -faneja ja siitäpä idea sitten lähtikin.


Eli tässä on koko kakku "komeudessaan", lisänä Jacki-pullo ja Jack-colat valmiina laseissaan.



Kakku jääkaapissa, ennen koristuksia. Koristeet lisättiin vasta hiukan ennen vieraiden tuloa etteivät jääkaapissa rupea "hikoilemaan"
Mustat raidat on tehty lakunauhoista (kaupassa se pussi jossa taitaa olla norsun kuva, saatavana myös punaisena, merkkiä en valitettavasti muista nyt), ja voin kertoa että oli aika rasittavaa pikkuväkerrystä. Jos olisi ollut aikaa niin olisin tehnyt huolellisempaa jälkeä, mutta oli aika kiire.


Ja tässä olis Lemmystä lähikuvaa :-) tyylikkäästi siideritölkin nokassa kököttää vielä tässä vaiheessa.

Täytteenä kakussa oli taas vaihteeksi Kinuskikissa-blogin hienoja teoksia, tällä kertaa suklaamoussetäyte.
Ohjeethan menee jotakuinkin näin (koko kakkuun, puoliksi jaettuna yhteen kakun väliin):

-2 levyä eli 2 x 130g Pandan suklaata. itse käytin tummaa ja valkosuklaata. (Tämä ohje on kahteen väliin, mutta itse jaoin valkosuklaatäytteen kahteen osaan ja laitoin sen kahteen väliin hiukan ohuemmin, ja tumman suklaan vain yhteen väliin, näin kakkuun tuli kolme täytettyä väliä. Jos haluaa kakkuun hiukan korkeutta niin tekee vielä kolmanteen väliin erikseen täytteen.)
-5dl eli 2 x 2,5 dl purkkia Flora vispiä
-200g Sunnuntain vaniljarahkaa

Vatkaa yksi purkki (tai isosta purkista mitattuna 2,5dl) Flora vispiä normaalisti vaahdoksi.
Laita vaahto jääkaappiin ja sulata suklaa vesihauteessa (yksi levyllinen 130g).
Anna suklaan jäähtyä hiukan, niin että se on about iholle sopivan lämpöistä (ei polta sormea), ja lisää se 100:n grammaan vaniljarahkaa. 100g on puolet purkista, ja itse ihan ilman vaakoja mittasin sen noin suurpiirteisesti.
Lisää suklaa-vaniljarahkaseos kermavaahdon joukkoon.
Toista tämä niin monta kertaa kuin haluat täytettyjä välejä kakkuun.

-----

Toinen kakku oli sitten vanhempieni syntymäkakku. Isällä on aprillipäivänä 1.4 syntymäpäivä ja hän täytti 49 vuotta. Äidillä on 6.5 ja hän täyttää 47. Olin juuri noiden päivien välissä käymässä Lieksassa heidän luonaan ja ajattelin että teen heille yhdistetyn syntymäpäiväkakun. Ja koska ikä ei ollut sama, ja olisi kuulostanut hiukan masentavalta yhteenlaskettuna, päätin tehdä jotain vitsikästä ja kirjoittaa kakkuun:

Koska 47- ja 49-vuotiaathan ovat 40 ja risat, vai mitä? :-D Kakun hauska muoto johtuu irtoreunavuoan puuttumisesta. Vuoka johon kokosin tämän oli hiukan alaspäin kapeneva ja muutenkin aika matala ja täytteiden kanssa ylin kerros jäi täysin ulkopuolelle ja ei näin painunut kasaan niinkuin alemmat kerrokset.

Kakkuun tuli täsmälleen sama täyte kuin edelliseen, sillä sain siitä paljon kehuja ja halusin testata sitä uudestaan. Koristeluissa on käytetty ihan perus vispikermaa joka on värjätty nestemäisella punaisella ja jauhemaisella sinisellä vähän tuollaiseksi violetin tyyppiseksi.
Kasasin kakun tuohon samaiseen vuokaan mikä ylläolevissa kuvissa näkyy, joka tosiaan on aika matala. Tuosta vuoasta johtuen jouduin kokoamaan kakun myös väärinpäin kuin yleensä tekisin, mutta hyväksi onnekseni unohdin laittaa kelmun vuokaan ennen kasaamista ja jouduin keikauttamaan kakun ulos sieltä, joten se tulikin sitten oikein päin sieltä loppujen lopuksi ulos.
Vuokaa en ennen täyttämistä valmistellut sen suuremmin, kuin leikkasin leivinpaperista vuoan reunoille menevät suikaleet jotka estävät kakkua tarttumasta vuokaan.
Leikkasin kakun kolmeen samankokoiseen osaan, kostutin maidolla joka oli makeutettu vanilja- ja tomusokerilla. Laitoin tästä kuvasta katsottuna päällimäisen palasen alimmaiseksi, laitoin täytteen ja laitoin seuraavan palasen pälle jne. Sitten taittelin leivinpaperin kakun päälle ja laitoin lautasen painamaan vielä hiukan kakkua ja jääkaappiin hyytymään. Tämä taisi olla vain muutaman tunnin, mutta tietysti aina paras jos olisi sen yön yli.

Tähän kuittaan tän kirjoituksen ja koitan illalla tai huomenna saada lisää kirjoitettua, sillä materiaalia löytyy kyllä! Hauskoja kakkuiluja!